Elite PVC stolarija Smederevo

Elite-PVC Stolarija Smederevo Logo

Trakaste zavese

Kada promenite stolariju u svom domu, onda shvatite da se zavese koje ste do sada koristili više ne uklapaju u enterijer vašeg doma. Zbog toga često naši kupci traže dodatne proizvode, između ostalog – trakaste zavese.
Trakaste zavese su vrsta zavese koja se sastoji od jedne ili više traka koje se kreću po šinama i omogućavaju otvaranje i zatvaranje zavese. One su obično napravljene od tkanine i koriste se za kontrolu svetlosti i privatnosti u prostoru. Mogu se koristiti samostalno ili sa drugim vrstama zavese, i dostupne su u različitim bojama, dizajnima i teksturama.

Trakaste zavese su postale toliko popularne zbog njihove
✅Izuzetne funkcionalnosti,

✅elegancije i jednostavnosti 

✅Široke palete boja.

Cena trakastih zavesa zavisi od njihovih dimenzija (dužine i širine) i dezena. Elite PVC vas očekuje!

Elite-PVC

Trakaste zavese za poslovni prostor

Trakaste zavese su prvenstveno počele da se koriste u poslovnim prostorima zbog svoje funkcionalnosti i jednostavnosti. One omogućavaju lako upravljanje svetlošću i privatnošću u prostoru bez potrebe za skidanjem ili prebacivanjem tradicionalne zavese. Trakaste zavese su izdržljive i lako se čiste, što ih čini idealnim za upotrebu u brzom ritmu poslovnog okruženja.
PVC komarnici visokog kvaliteta

Trakaste zavese za stambeni prostor

Zbog svoje praktičnosti i funkcionalnosti., sve češće se upotrebljavaju i u stambenim objektima. Trakaste zavese su lako dostupne u različitim bojama, dizajnima i teksturama, što ih čini idealnim za prilagođavanje estetskim zahtevima stambenog prostora. One takođe pružaju dodatnu zaštitu od sunca i buke, što ih čini pogodnim za stambene prostore sa velikim prozorima ili sa eksponiranim mestima.

Da li ste znali?

Da li ste znali da su trakaste zavese prvobitno razvijene u Nemačkoj krajem 19. veka kao rešenje za upravljanje svetlošću u industrijskim prostorima. To je dovelo do njihove široke primene u poslovnim prostorima širom Evrope i Sjedinjenih Država, gde su se brzo proširile i korišćene u stambenim prostorima.  Danas su trakaste zavese široko rasprostranjene i korišćene širom sveta u različitim tipovima prostora, od poslovnih do stambenih, zbog svoje funkcionalnosti, jednostavnosti i estetske privlačnosti.

Često postavljana pitanja

1. Kako se održavaju trakaste zavese?

Održavanje trakastih zavesa je jednostavno i brzo. Preporučuju se sledeći postupci:

  • Čišćenje prašine – Redovno čišćenje prašine sprečava nakupljanje i pomaže u održavanju sjaja trakastih zavesa. Možete ih očistiti vlažnom krpom ili usisivačem.
  • Čišćenje od masnoće i prljavštine – Ako su trakaste zavese zamašćene ili izuzetno prljave, možete ih očistiti blagim deterdžentom i vodom. Obrišite ih mekom krpom i ostavite da se osuše na vazduhu.
  • Sušenje na vazduhu– Ne sušite trakaste zavese na direktnom sunčevom svetlu ili blizu izvora toplote, kako bi se sprečilo oštećenje materijala.
  • Čuvanje u skladištu – Ako trakaste zavese neće biti korišćene duže vreme, pažljivo ih složite i ostavite na suvom i hladnom mestu, kako bi se sprečilo oštećenje.

Ukratko, trakaste zavese se lako održavaju i dugotrajno su funkcionalne i estetski privlačne ako se pažljivo brinete o njima.

2. Kako se montiraju trakaste zavese?

Trakaste zavese se obično montiraju na šine ili trake, koje se postavljaju iznad prozora ili vrata. Postoje dva načina za montiranje šina ili traka za trakaste zavese:

  • Bez bušenja zida – Ova metoda se koristi ako ne želite da bušite zid ili ako imate nameštaj ispred prozora koji je teško pomeriti. Šine ili trake se postavljaju na zid pomoću priloženih adhesivnih traka ili metalnih kuka.
  • Sa bušenjem zida – Ako želite da šine ili trake budu postavljene na stalno mesto, možete ih montirati bušenjem zida. Ova metoda zahteva više vremena i truda, ali pruža veću stabilnost i dugotrajnost.

Kada su šine ili trake postavljene, trakaste zavese se jednostavno postavljaju na njih. Ukoliko ne želite da se bakćete sa montiranjem trakastih zavesa, ekipa Elite PVC je tu da uskoči u pomoć i uradi potrebnu montažu.